Din indkøbskurv er tom.

Høreværn til baby – Beskyt de små


Sommeren er kommet, og det er tid til festival og andre arrangementer som kan larme og skade de mindstes ører.

Studier har vist at høreskader ofte opstår allerede i børnenes først år, hvis de udsættes for høje lyde og støj. Det er derfor en rigtig god idè at beskytte og skærme, især babyer og små børn, for alt for meget larm. De senere år er der kommet en del fine høreværn på markedet, som kan afhjælpe støjskader hos børn, og produkterne kan allerede bruges fra 3 måneder.

Høreværn baby kan passe og holde ud at have på

Der er efterhånden flere mærker på markedet, men faktisk kun et enkelt mærke i EU, som har det vigtige (og lovpligtige) CE mærke, og det er de populære Muffy høreværn fra Alpine.

Her er der specifikt tale om høreværn til baby, som ikke indeholder metaldele, og sidder godt på selv de helt små (3 – 36 måneder), har et smart elastikbånd, som sikrer komforten, og ikke skaber trykmærker på babyens hoved.

Høreværn er en god ide til babyer, hvis de skal med ud til koncerter, shows eller andre ting med høje lyde – Men faktisk kan det også skærme barnet fra en masse larm i dagligdagen, hvilket kan afhjælpe overstimulering samtidig med at det beskytter hørelsen.

Mange benytter i dag også høreværnene til nytårsaften, hvis de små skal med ud og se det flotte fyrværkeri, hvilket er en rigtig god idé, da man aldrig kan vide hvad der bliver skudt af lige omkring sig.

De kan også være enormt anvendelige, hvis hele familien skal en tur sydpå i personbilen. På den måde kan resten af familien snakke og hygge sig uden at vække den mindste i familien.

Der er flere større studier som viser at børn kan tage skade af støj, og ifølge høreforeningen i Danmark kan støj blandt andet medføre nedsat hørelse, tinnitus, stress, øget blodtryk, forstyrret søvn og derudover give dårlig sprogopfattelse, sprogudvikling  samt negativ indflydelse på børns læring, motivation, hukommelse og koncentrationsevne.

Der er i dag flere høreværn baby kan benytte, men som tidligere nævnt er der få babyhøreværn der lever op til kravene samt EU’s regler. Det er derfor vigtigt at man undersøger nøje om de enkelte høreværn opfylder de pågældende krav. Der er stor forskel på kvaliteten, og mange internationale handelsplatforme sælger babyhøreværn, som ikke opfylder kravene, og ej heller har den nødvendige CE godkendelse.

Vi anbefaler Alpines Muffy Baby høreværn, da de lever optil alle krav (og har CE godkendelse).
Derudover medfølger der en smart og handy protect&go opbevaringstaske, så høreværnene let kan medbringes på farten uden at blive beskadiget.

please wait...