a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • No products in the cart.
  /  Blog   /  Inspiration til sunde legeaktiviteter hos børn

Inspiration til sunde legeaktiviteter hos børn

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Kunne du godt tænke dig at få dine børn til at læse mere, men er du i tvivl om, hvilke bøger du skal købe eller låne på biblioteket til dem? Mangler du inspiration til andre former for sund leg, så dine børn kan få læring og udvikle sig, samtidig med at de udforsker deres kreative sider, i stedet for at sidde og kigge ind i en skærm hele dagen? Så er du kommet til det helt rette sted.

Her i denne artikel kan du finde inspiration og gode råd til, hvordan du kan sikre dig sunde legeaktiviteter hos dine børn – enten alene eller sammen med dig eller andre børn.

Hvad er sund leg?

Sund leg handler om, at barnet skal få mere ud af sin leg end bare underholdning og tidsfordriv. Det kan for eksempel være aktiviteter, der styrker motorikken, eller som øger kreativiteten eller fantasien. Det kan også være lærerig leg, hvor barnet for eksempel bliver bedre til at læse eller tegne.

Eksempler på sunde legeaktiviteter for børn kan blandt andet være:

  • Bøger
  • Puslespil
  • Boldspil
  • Udendørsaktiviteter i naturen
  • Håndarbejde

Vælg ud fra barnets interesser

Bøger til børn er ofte et stensikkert hit, men det kræver, at du ved, hvilke bøger dit barn interesserer sig for, og hvad dit barn har lyst til at læse. Det kan for eksempel være bøger, der handler om eventyr, venskab, kærlighed eller noget helt fjerde. Det kan også være videnskabelige bøger alt afhængigt af, hvor gammelt dit barn er, og hvad det interesserer sig for.

Børn skifter hurtigt interesse, og det de læser i dag er ikke nødvendigvis det samme som det, de har lyst til at læse i om et år. Derfor kan det være en fordel at gå på biblioteket, hvor du kan låne bøgerne sammen med barnet, men du kan også vælge at købe fysiske bøger.

Det kan for eksempel være en rigtig god ide, at barnet har en reol enten på sit eget værelse eller måske et sted i stuen, hvor der altid er bøger i. På den måde kan barnet selv vælge, hvilken bog han eller hun har lyst til at læse den pågældende dag, og bøgerne står fremme, så de hele tiden er synlige for barnet.

Hvis dit barn interesser sig for fodbold, kan du for eksempel spørge, om han eller hun ikke har lyst til at spille fodbold ude i haven, eller du kan melde ham eller hende ind i den lokale fodboldklub. På den måde får barnet masser af motion, samtidig med at han eller hun dyrker sin interesse, og som en ekstra bonus kan det også være, at dit barn får nogle nye venner.

Post a Comment