Din indkøbskurv er tom.

Legetøjsbutik med lærerigt legetøj


Kend fordelene ved lærerigt legetøj. For at hjælpe dig lidt på vej, kommer der her nogle dokumenterede fordele, som børn kan få når de leger med lærende legetøj.

Er legetøj ikke bare legetøj? Og kan det virkelig have en læringsmæssig værdi for barnet? Mange forældre stiller netop dette spørgsmål, fordi de har en tendens til at spekulere på om der virkelig er nogen fordele ved lærende legetøj, når de bruges af babyer, små og større børn. Selvom de er mærket som pædagogiske eller lærende, er der mange der har tendens til at fokusere på ordet ”legetøj” som ikke lyder specielt gavnligt for et ungt barns vækst og udvikling. Som en bekymret forælder er det kun naturligt at spekulere på, om legetøj virkelig har en indvirkning på et barns tidlige læringsstadier.

Tilskynder til opdagelse og nysgerrighed

Fra det øjeblik mennesker fødes, er der allerede en følelse af nysgerrighed der dannes. Babyer griber, rører og føler på ting før deres syn er fuldt udviklet. Dette er en måde for babyer at forstå deres omgivelser. Udviklende og lærerigt babylegetøj som aktivitetsmåtter skaber et sikkert og trygt sted for spædbørn at hvor de kan udforske verden.

Hjælper med at udvikle sanserne

Pædagogisk legetøj er rettet mod de forskellige sanser i den menneskelige krop. Syn, hørelse, berøring er de mest almindelige sanser, der videreudvikles med det mest basale lærende legetøj. Lysende legetøj, legetøj der producerer støj og andre ting gør spædbørn opmærksomme på deres forskellige sanser.

Jo mere de udsættes for disse, desto bedre udvikles sanserne. Med konstant eksponering begynder babyer at udvikle deres personligheder. Der kan være visse lyde og seværdigheder, de kan lide eller ikke kan lide, og de lærer at kommunikere deres følelser over for disse oplevelser.

Lærerigt legetøj forøger muligvis IQ

Forskelligt legetøj lærer børn forskellige færdigheder, men det meste legetøj er primært lavet til at øge motorikken, læseevne, memorering, hurtig identifikation og endda koordination mellem hånd og øje. Når disse evner opmuntres til at udvikle sig i de tidlige stadier af et barns mentale vækst, er banet mere tilbøjelige til at vokse op klogere. Især er finmotoriske aktiviteter med trælegetøj f.eks. stableklodser er ideelle. Da legetøj gør det sjovt at lære, opfordres småbørn til at lære så meget som de kan og videreudvikle mange af disse færdigheder.

Hjælper med at udvikle problemløsningsevnen

En af de største fordele ved legetøj er den måde, det udfordrer et barns sind på. De står ofte over for en række problemer som gåder og puslespil, der tilskynder dem til at tænke. Når de begynder at lære hvordan de med succes kan løse og overvinde de udfordringer dette legetøj præsenterer, lærer de flere færdigheder de tager med i sig i livet. Deres evne til at tænke kritisk forbedres yderligere med legetøj og er en klar fordel hvis de læres i de tidlige udviklingsår.

Forbedrer social og følelsesmæssig udvikling

Et andet område, hvor pædagogisk legetøj hjælper i de tidlige stadier af hjerneudvikling er forbedring af sociale færdigheder og følelsesmæssig stabilitet. Meget af dette pædagogiske legetøj på markedet kræver, at børn interagerer og leger med andre mennesker. Dette er den perfekte måde at introducere dem til kammerater i deres alder og til voksne. Mens de lærer at interagere og lege med andre mennesker, lærer de også deres følelser at kende. Sociale signaler som gråd, latter og vrede er alle oplevelser for små børn, når de leger med andre børn. Dette resulterer i et barn, der er godt tilpasset til sociale situationer.

Øger koncentrationsevnen

At få børn til at holde sig i ro i en længere periode er en udfordring, som enhver forælder skal overvinde. Små børn der altid leder efter underholdning, kan sidde stille når de får lov til at lege med pædagogisk legetøj. Dette betyder, at forældre ikke er nødt til at stole på tv eller tablets som en måde at holde deres børn siddende i en længere periode. Udfordrende legetøj, der er sjove at lege med, er en god kilde til underholdning og mental stimulering. Når de får det rigtige legetøj, kan et lille barn bruge timer på at lære, mens han eller hun samtidig leger

Opsummering

Der er meget flere fordele ved læringsmæsssigt legetøj, når de introduceres til børn i en ung alder. Når alt kommer til alt, så varer fordelene ved denne slags legetøj indtil de når deres voksne år. Det rigtige slags legetøj, der gives på det rigtige tidspunkt, kan gøre vidundere for et ungt sinds samlede udvikling.

Som legetøjsbutik er Sundleg fokuseret på sundt, lærende og sjovt legetøj til børn.

Alle produkter opfylder de strengeste krav om indholdstoffer. Har du spørgsmål eller søger du råd om legetøj, så er du hjerteligt velkommen til at skrive til os på: Kundeservice@sundleg.dk.

please wait...