Din indkøbskurv er tom.

Alternativer til legetøj – find underholdning for hele familien


Legetøj er altid en stensikker og meget effektiv form for underholdning, der virker for hele familien. Grunden til at legetøj glæder både børn og voksne er, at legetøj gør børn meget selvkørende. Med et godt stykke alderssvarende legetøj kan de fleste børn underholde sig selv i lang tid.

Men godt legetøj har faktisk også den modsatte funktion. For selvom det kan underholde barnet for sig selv, så kan det også bringe familien sammen. Godt legetøj skal forældrene nemlig kunne lege med barnet med, og samtidig skal de også selv kunne få noget ud af det.

Legetøj er ikke altid nok

Det kan ikke tælles på én hånd, i hvor mange situationer legetøj tjener et godt og vigtigt formål. Men det er alligevel ikke altid, at legetøj er nok. For selvom legetøjet dækker hverdagens behov, så må tingene nogle gange godt være lidt særlige.

Og her skal der mere til end fysiske ting. For når familien virkelig skal underholdes og lave noget sammen, så handler det om at skabe oplevelser og minder. Og det er der rigtig mange sjove og spændende måder at gøre på. Her kan man læse nogle forslag til underholdning for hele familien.

Tag i et mystery room

Et mystery room er et rimelig nyt koncept, og derfor vil det sikkert være den første oplevelse for både forældre og børn. Det gør det til en sjov ting, fordi man så oplever det hele sammen. Det er her vigtigt at finde et mystery room, der er godt til børn.

I nogle mystery rooms vil man nemlig opleve, at konceptet indeholder elementer af uhygge og spænding, som er for meget for mindre børn. Det vil ødelægge oplevelsen. Derfor kan man med fordel læse en anmeldelse af mystery room inden man tager af sted. Dem kan man finde mange af online.

Hvad er et mystery room?

Konceptet bag et mystery room er egentlig simpelt, men det er samtidig helt enormt underholdende. Idéen er, at man bliver lukket ind i et rum i en bestemt tidsperiode. Inden for denne tid skal man så bruge forskellige spor, gåder og historier til at finde vejen ud.

Et mystery room udfordrer den logiske sans og samarbejdsevnen. Samtidig er det sjovt og meget anderledes end noget andet, man finder inden for denne type af underholdning. En tur i mystery room kræver dog, at børnene er store nok til at kunne deltage og hjælpe.

Tag i forlystelsespark

En tur i en forlystelsespark er en gammel klassiker, men det er der en grund til. Der er nemlig få ting, der er lige så sjove og hyggelige som denne form for underholdning. Der er også meget få ting, som tilbyder lige så mange ting, der både er sjove for forældre og børn.

I forlystelsesparken kan man lave lidt af det hele. Selvfølgelig kan man først og fremmest prøve forlystelser. Men man kan også spille sjove spil, spise lækker mad, nyde is eller slik og konkurrere med hinanden. Mange forlystelsesparker tilbyder også ting som vandland eller trampoliner.

Tag en tur ud i skoven

De fleste danskere bor inden for en rimelig afstand af en større eller mindre skov. Alligevel er skoven en af de ting, som vi er allerdårligst til at benytte os af. Så hvorfor ikke udnytte muligheden for at hive børnene med ud i noget natur?

Det kan gøres på mange forskellige måder. For eksempel kan man tage ud med et bestemt formål. Det kunne være at samle svampe, lede efter dyr eller finde en skovlegeplads. Men det fungerer ofte også rigtig fint bare at gå ud i naturen og se, hvad man finder.

Byg noget sammen

Det lyder måske som et udfordrende projekt at skulle bygge noget sammen med børn, men det behøver det langt fra at være. For selvom byggeprojektet er meget småt, så kan det stadig opfylde det gældende kriterium: nemlig at det skal være hyggeligt og underholdende.

Et populært ”gør-det-selv” projekt blandt mange børnefamilier er fuglefoderhuse til haven. Bomagasinet.dk har skrevet denne inspirerende guide, hvor du kan se trin for trin, hvordan det gøres.

Når man bygger noget sammen med sine børn, så kan man være sammen med dem og samtidig lære dem om fingerfærdighed og initiativ. Man kan lade dem være kreative og selv finde på, eller man kan involvere dem i et konkret byggeprojekt. Det vigtigste er, at man lader dem være med på egne præmisser.

please wait...