Din indkøbskurv er tom.

Optimer din træning med en vægtvest


Løbesporten er på hastig fremgang i Danmark i disse år, og der tegner sig et mønster hvor ”længere er bedre”. Men hvad nu hvis man kunne øge belastningen, og dermed øge effektiviteten og forkorte ruten?

De fleste gravide og overvægtige mennesker  kender det med, at de første kilo ryger hurtigt, og så går det stødt ned af bakke uden man føler den optimale effekt af sin træning.

Det ”nye sort” når man træner op til løb, eller generelt bare vil have fuld effekt ud af sin træning,  er en såkaldt vægtvest som giver dig mulighed for at tilføje din egen krop ekstra vægt på en let og behagelig måde. Med en vægtvest til løb, vil du altså kunne opnå en større effekt fra din træning.

Vægtveste er velegnet til all-round træning

En vægtvest tillader dig at ånde, og du kan selv styre vægten ved at tilføje eller fjerne kilo fra vesten. En vægtvest er ikke kun et fantastisk redskab til løb, det er ligeledes et perfekt redskab til træningscentret, hvor du kan lave din sædvanlige cardio træning, men med langt større effekt.

Der er lavet flere undersøgelser som skal fastslå effekten af vægtveste, og resultaterne er ikke til at tage fejl af! De VIRKER!

Blandt andet har ”Journal of Applied Physiology” i en større undersøgelse fastslået, at deres forsøgspersoner som i forvejen havde en stabil kondition, i gennemsnit øgede deres benstyrke med 30%!

Medical Science Sports Exercise har ligeledes lavet en større undersøgelse med fokus på løbebånd, hvor de havde flere forsøgspersoner på samme løbebånd, både med og uden vægtvesten, og resultatet var entydigt: Effekten af træning blev markant sat i vejret, og det gjorde sig især gældende for personer som løb ved højere hastigheder.

Brugen af vægtveste viser sig også at være en god opvarming inden sportsudøvning, da du belaster kroppen mere på kortere tid, modsat de traditionelle udstrækningsøvelser.

Hvilken vægtvest skal jeg vælge?

Det vigtigste spørgsmål man skal fastslå inden man begynder træningen, er: Hvor tung skal vesten være?

Størstedelen af vægtveste bliver traditionelt brugt til styrketræning, og fylder dermed meget på kroppen, da vægten skal værre større. Til løb, er en lettere vest naturligvis at foretrække, da den skal være behagelig at have på og vægt-effekten ikke øges propertionelt med konditionstræning.

Når du skal vælge din vægtvest er det vigtigt at du tager følgende op til overvejelse:

  • Ønsker du at styrke din kondition ? Så er en lettere vest at foretrække!
  • Ønsker du at øge din styrke ? Så vil det klart være at foretrække med en tungere vest.

Vægtveste kommer i mange forskellige afskygninger. Nogle kan være ”unisex”, ”One fits all”, men det er klart at foretrække en vest som er justerbar og  designet efter køn, så du sikrer komforten under løb.

Mulighederne er mange, og valget dit – Håber du har fået en idé om, hvilken vægtvest der kunne være noget for dig. Der findes en masse gode forhandlere, men skal du have en fyldestgørende guide anbefaler vi Kondition.dk

God fornøjelse med træningen!

please wait...