a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • No products in the cart.
  /    /  Økologisk legetøj

Økologisk legetøj

I Dagens Danmark er der stigende fokus på økologisk legetøj, hvilket også er en af vores fokusområder her på Sundleg.dk. Vi har herunder samlet hele vores sortiment af økologisk legetøj, som lever op til de strenge danske krav om økologi.

Viser alle 2 resultater

Økologisk legetøj – kun det bedste hos Sundleg

Som en kvalitetsbevidst mor eller far, vil du selvfølgelig give det allerbedste til din baby. Fra de sikreste og mest beskyttende autostole, til de mest næringrigtige fødevarer, til de mest pædagogiske legetøj; der er utallige overvejelser involveret i at opdrage et barn. Desværre er meget legetøj på markedet i dag fremstillet af materialer, der indeholder potentielt skadelige kemikalier, hvilket igen kan hæmme udviklingen af en voksende baby. De sundhedsrelaterede materialer, der bruges til at skabe de fleste af nutidens moderne legetøj, kommer i mange former; der spænder fra ikke-økologisk bomuld til dukker og plysdyr til malingen der bruges til trælegetøj. Farvelementerne er for nuværende en af de største problemer, især på grund af det udbredte udvalg af legetøj som importeres fra Kina, og som kan indeholde et alarmerende højt koncentrat af giftig blymaling. I meget farvestrålende legetøj kan der være spor af giftige kemikalier, såsom bly, kviksølv, phthalater og endda arsen. Det betyder dog ikke, at alt ikke-økologisk babylegetøj indeholder disse toksiner, men det er et problem der bør anerkendes. Fordi babyer og små børn putter legetøj i deres mund bør du sikre, at dit barns legetøj ikke indeholder nogen af disse giftige kemikalier. Den bedste løsning for at undgå at udsætte dit barn for konventionelle og kemisk babylegetøj er at vælge økologisk legetøj. Nedenfor deler vi nogle oplysninger om økologisk legetøj.

Økologisk babylegetøj – det grundlægende

Det meste økologiske legetøj fremstilles med bomuld og uld, der er 100% økologisk dyrket og forarbejdet. Derudover kan økologisk babylegetøj stamme fra naturligt træ, såsom bambus eller almindelig hårdt træ. Materialets sammensætning skal ikke kun være organisk og kemisk fri for toksiner, men ingen af de ovennævnte stoffer kan anvendes under legetøjets fremstillingsproces. Måske er et af de vigtigste elementer i økologisk legetøj er de farvestoffer der anvendes under fremstillingen. Farvestoffer der bruges til at lave økologisk legetøj stammer typisk fra naturlige plantekilder, som også skal dyrkes 100% organisk uden pesticider eller insekticider. Farveberigede blade, bær og andre økologiske planter er ofte grundlaget for de farver, der bruges til at lave økologiske legetøj. Der er et bredt spektrum af økologisk babylegetøj på markedet, der spænder fra blokke, dukker og plysdyr til tog, biler og forskellige figurer. Ikke kun er økologiske babylegetøj bedre for dit barns fysiske velbefindende, men disse typer af babylegetøj er kendt for at inspirere til større kreativitet, logik og ræsonnement. Hvor meget ”konventionelt” legetøj er stærkt stimulerende og engagerende, kan den forenklede karakter af økologiske babylegetøj påvirke kognitiv udvikling til det bedre. At købe økologisk babylegetøj kan ofte være udfordrende. Ofte afhænger det ikke kun på hvor du handler, men også hvordan du handler. Efterhånden som flere og flere forældre bliver opmærksomme på økologisk legetøj og dets fordele, begynder flere store detailhandlere at forhandle naturlige og økologiske muligheder. Dette var faktisk grundlaget for Sundleg.dk og økologisk legetøj dengang vi startede – og vores kunder har været glade og trygge ved at handle hos os.

Økologisk trælegetøj

Der er meget legetøj der er mærket som "lavet med organiske materialer" såsom økologisk trælegetøj, men det betyder ikke nødvendigvis, at alle elementer i legetøjet er helt naturlige og sikre. Det er meget vigtigt, at du søger økologiske legetøj, der er mærket som 100% økologiske. I nogle tilfælde gør legetøjsfabrikanter emballagen vildledende, og de forsøger at bruge marketing-jargon for at få dig til at tro, at deres legetøj er helt naturlige. Bare vær sikker på at læse emballagen omhyggeligt, især hvis det ser ud til at indeholde kemisk baserede farvestoffer. Heldigvis i dagens digitale verden er det ikke svært at finde onlineforretninger, der sælger økologisk babylegetøj. Nogle større websteder vil indeholde kategorier for naturligt, økologiske legetøj, men den bedste vej at tage er at finde online-butikker, der specialiserer sig i og er dedikeret til at tilbyde et bredt udvalg af økologisk legetøj til babyer og små børn.